Një ngushtim në nivelin lokal në zonat e territorit kombëtar ku indeksi Rt është më i lartë. Kjo është hipoteza për të cilën qeveria italiane po punon përpara se të vendosë nëse do të arrijë masa kufizuese të nivelit kombëtare. Sipas burimeve të ekzekutivit, tema u diskutua në takimin pasdite në Palazzo Chigi midis Giuseppe Conte, krerëve të delegacionit dhe CTS. Maxhoranca duhet të takohet përsëri të Dielën.

E hënë Conte në Parlament – Të hënën 2 nëntor Kryeministri Giuseppe Conte do të paraqitet në Parlament për komunikimet mbi emergjencën Covid. Sipas burimeve parlamentare, Kryeministri do të jetë në Dhomë në 12 ndërsa pritet në Senat në 17.

Mbylljet e synuara për 2/3 javë: Napoli, Torino dhe Milano në mes – Për momentin nuk flitet për një bllokim të përgjithësuar, por për mbylljen e zonave ku infeksionet funksionojnë më shumë për dy ose tre javë. Midis hipotezave që po qarkullojnë, qytete të mëdha si Napoli, Torino dhe Milano janë në sy, por Roma është gjithashtu në listën e “specialistëve të shikuar”. Giuseppe Conte po pret vetëm raportin e Komitetit Teknik-Shkencor për rastet më alarmante për të hedhur në letër masat që do të diskutohen nga ministrat Francesco Boccia dhe Roberto Speranza me Rajonet, Anci dhe Provincat të Dielën në mëngjes.

Lëvizjet midis rajoneve dhe shkollave janë të ndaluara në një distancë nga klasa e tetë – Kufizime të reja në dyqane, një frenim në lëvizjet midis rajoneve dhe një ndërhyrje në shkolla gjithashtu hipotetizohen: “Kurba po pëson një rritje kaq të shpejtë – pranoi Conte – sa rrezikon të vihet në dyshim mësimi ballë për ballë “. Një nga opsionet në tryezë është garantimi i mësimeve në klasë deri në klasën e shtatë, me mësim në distancë nga klasa e tetë e lart. Ekzekutivi gjithashtu do të konsiderojëpërgatisin “hotele kovide”, ku të presin pozitivët të cilët, përndryshe, rrezikojnë të infektojnë anëtarët e familjes. Qeveria po kandidon. “Shifrat janë shqetësuese,” tha aiConte – dhe nuk ka asnjë top qelqi “.

Pas një samiti të mazhorancës në Palazzo Chigi, i shtrirë për të përfshirë ekspertë, Ministri i Shëndetësisë Roberto Speranza kërkoi që Komiteti Teknik Shkencor të takohej për t’i siguruar qeverisë të dhëna për ato territore që kanë të bëjnë me një rritje të infeksioneve: qëllimi është të krijohen zona të reja të kuqe ose të parashikohen mbyllje “të synuara”. Fokusi është në zonat metropolitane të Milanos, Napolit, Genova dhe Torinos, një pjesë e rajonit Veneto dhe disa rajone të jugut, të tilla si Campania. Situata është përfundimisht serioze, edhe nëse disa burime qeveritare përsërisin që vala e dytë ishte parashikuar, deri në pikën që çdo masë që do të miratohet do të respektojë indikacionet e hartuara nga ISS verën e kaluar në rast të tejkalimit të indeksit të frikshëm të Rt në 1, 5 dhe 2.

Megjithatë, një bllokim i përgjithësuar nuk përjashtohet kurrsesi. Para se të përdorë një masë të tillë drastike, sidoqoftë, Conte synon të vlerësojë efektet e Dpcm të fundit, atë të 24 Tetorit, me mbylljen e teatrove dhe palestrave dhe ndalimin në 6 pasdite në bare dhe restorante. Për të kuptuar nëse masa shërbeu për kontraktimin e infeksioneve do të duhet të presim deri në gjysmën e dytë të javës së ardhshme.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re