Njerëz të ngjitur njeri me tjetri pa zbatuar asnjë masë anti-covid kanë marrë pjesë në funderalin e Patriakut të kishës serbe Ireneos, i cili ndërroi jetë pak ditë më parë nga COVID-19.

Peligrinazhi popullor po zhvillohet në shenjtëroren e sapondërtuar të Shën Sava në Beograd dhe besimtarët janë dyndur në tempull për ti dhënë nderimet e fundit për kryepriftin e ndjerë.

Megjithëse autoritet serbe ju kanë bërë thirrje besimtarëve të respektojnë masat nga videot dhe fotot e publikuara në internet duket që ky peligranizh mund të kthehet në ‘bombë’ Covid. Gjithashtu nuk kanë munguar as puthjet që besimtarët i japin atij.

Kortezhi i varrimit do të bëhet nesër në orën 9:00 në kishën e Agios Savvas, ndërsa trupi do të vendoset në një kriptë brenda kishës, e cila ishte ndërtuar posaçërisht për varrosjen e kryepriftërinjve serbë.

Ireneos do të jetë Patriarku i parë që do të varroset në kriptën e kishës së Agios Savvas.

“Neće biti celivanja.” pic.twitter.com/6St8YOFezd

— Name cannot be blank (@Jovanana) November 21, 2020

/faxweb

loading...