Ivica Daçiç, tashmë kreu i parlamentit serb, tha se, edhe pse Serbia tha shtatë vjet më parë se nuk do ta njihte Kosovën, dy gjëra të mira për Serbinë u shfaqën te “Jo-letra” ​​e fundit – flitet për autonomi serbe të Kosovës dhe një lloj bashkimi të Republika Srpska dhe Serbisë.

“Për Serbinë, dy gjëra që u shfaqën në “Jo-letra” ​​e botuara ditët e fundit janë të mira – fakti që ato flasin për autonominë e Kosovës, të cilën ata nuk dëshironin të përmendnin më parë sepse nuk donin Republika Srpska në Kosova, si dhe fakti që në disa letra, megjithëse jozyrtare, flet për mundësinë e një lloj bashkimi të Republikës Srpska dhe Serbisë”, tha Daçiç ë për TV Pink.

Pas Aleksandar Vulin, i cili i zbuloi Vecernje Novosti të Beogradit se procesi i bashkimit të serbëve në një shtet kishte filluar dhe se ishte i pandalshëm, kjo deklaratë e Ivica Daçiç është provë se Beogradi po punon qëllimisht për të përgatitur publikun serb për ngjarjet e reja.