Kore –  Shumë pak të huaj janë të mirëpritur të vizitojnë Korenë e Veriut.

Në fakt, është pothuajse e pamundur për amerikanët të hynë në vend pa pasjen e një vize, e cila përveçse është shumë e kushtueshme, është dhe shumë e vështirë për tu dhënë.

Koreja e Veriut mbetet një nga vendet më misterioze të botës, ku gjatë gjithë historisë së saj, ka qëndruar e mbyllur ndaj pjesës tjetër të botës.

Të gjithë turistëve që vizitojnë Korenë, i’u ndalohet rreptësisht fotografimi i vendit.

Transporti publik nga një qytet në tjetrin është shumë i rrallë, banorët duhet të marrin leje të veçantë për të lëvizur nga qyteti i tyre.

2 / 26

3 / 26

4 / 26

Makinat janë ende të pakta në vend, dhe fëmijët vazhdojnë të luajnë në mes të rrugës pasi rreziku është i vogël.

5 / 26

Vitrinat e Koresë së Veriut

6 / 26

Festivali i Kimjongilias.

7 / 26

Shitja në të zezë është e ndaluar në Kore, dhe tregtarët e vegjël të cigareve paguajnë një taksë që ja përgjysmon fitimin e tyre.

8 / 26

Fëmijët duke punuar në tokat e familjarëve.

9 / 26

Foto të tilla, që pasqyrojnë varfërinë e vendit, mund të çojnë deri në burgosjen me shume vite të fotografit.

10 / 26

11 / 26

Në periferi të vendit, skena të tilla janë shumë normale.

12 / 26

Ushtria e Koresë së Veriut vlerësohet si një nga më të rëndësishmet në botë. Por nëse shkoni atje, shpesh do të shihni ushtarë që kryejnë detyra të ndryshme si ndihma e fermerëve vendas.

13 / 26

Një grua duke qëndruar në mesin e ushtarëve, e paqartë arsyeja se përse ajo ndodhet aty.

14 / 26

Një ushtar duke fjetur mbi bar, kapja e kësaj fotoje është edhe arsyeja se përse fotografi u dëbua nga Koreja e Veriut.

15 / 26

Makinë luksoze e cila i përket familjeve elitare.

16 / 26

Ushtarët në një moment relaksi.

17 / 26

Është tërësisht e ndaluar të fotografosh njerëz të paushqyer mirë në Korenë e Veriut.

18 / 26

Supermarketi i të pasurve, ku blejnë vetëm shtresa elitare dhe nuk lejohet hyrja për të varfërit.

19 / 26

20 / 26

Qëndrimi i çuditshëm në rradhë për pritjen e autobuzit.

21 / 26

Ndalohet fotografimi i statujave të Kim Jongut nga pas, pasi cilësohet si një gjest i pasjellshëm.

22 / 26

Banorët mund të kenë kompjutera në shtëpitë e tyre, por ata kanë elektricitet vetëm disa orë në ditë.

23 / 26

Shtresa e varfër e popullsisë, përdor barin për tu ushqyer në raste ekstreme.

24 / 26

Lejohet vetëm fotografimi i delfinëve, por jo i ushtarëve që bëjnë rreth 90 përqind të spektatorëve.

25 / 26

Puntorët e ndërtimit në kushte skandaloze pa pikë sigurie.

26 / 26

Qytetarët e Koresë së Veriut.

Kore –  Shumë pak të huaj janë të mirëpritur të vizitojnë Korenë e Veriut.

Në fakt, është pothuajse e pamundur për amerikanët të hynë në vend pa pasjen e një vize, e cila përveçse është shumë e kushtueshme, është dhe shumë e vështirë për tu dhënë.

Koreja e Veriut mbetet një nga vendet më misterioze të botës, ku gjatë gjithë historisë së saj, ka qëndruar e mbyllur ndaj pjesës tjetër të botës.

Të gjithë turistëve që vizitojnë Korenë, i’u ndalohet rreptësisht fotografimi i vendit.

code it albania

Por fotografi Eric Lafforgue, arriti të fuste në mënyrë ilegale aparatin e tij fotografik, dhe bëri të mundur shkrepjen e disa fotove, që tashmë po bëjnë xhiron e rrjetit.

Burimi: Viralsharebee

E.C/Dosja.al