Koreja e Veriut mbajti një paradë ushtarake në të gdhirë të shtunën për të shënuar 75-vjetorin e Partisë së Punëtorëve themelues.

Përveç që i tregoi botës fuqinë ushtarake të shtetit të tij të mbyllur, udhëheqësi i Koresë së Veriut Kim Jong-un shfrytëzoi rastin për të prezantuar një raketë të re balistike ndërkontinentale (ICBM) që analistët thanë se do të bëhej një nga më të mëdhatë në botë nëse do të ishte operacionale.

Agjencia zyrtare e lajmeve e Koresë së Veriut KCNA nuk publikoi fotot e raketës, por ka një grusht të tjerë që duhet t’i dërgojnë botës një fotografi të “fuqisë ushtarake të Koresë së Veriut”.

Raketa e re balistike ndërkontinentale u paraqit në një kamion Screenshot me 11 boshte.

Shumë ushtarë të Koresë së Veriut me rroba të plota lufte, me pajisjet dhe armët më moderne, u panë në paradë.

Udhëheqësi i Koresë së Veriut Kim Jong-un iu drejtua paradës, duke lavdëruar ushtrinë për reagimin e saj të fortë ndaj katastrofave natyrore dhe parandalimin e përhapjes së virusit koronar, njoftoi televizioni shtetëror.

Kim është zotuar të forcojë më tej “parandalimin e luftës” mbrojtëse për t’iu kundërvënë kërcënimeve bërthamore dhe kërcënimeve të tjera.

Parada gjithashtu paraqiti Hwasong-15, raketa me rreze më të gjatë të provuar ndonjëherë në Korenë e Veriut dhe, siç duket, një raketë e re balistike e shkrepur nga një nëndetëse.