Tabaku: Me datën 17 dhjetor 2014 eshte marre vendimi për miratimin paraprak, për te cilën sot është i akuzuar nje ish ministër iu PS dhe arsyeja perse është ngritur ky komision hetimor.

Rama: Ish ministri nuk është akuzuar për ndonjë mbledhje qeverie, as për ndonjë aferr të madhe qeverie, ish ministri është nën akuzë për korrupsion që individualisht ka kryer me palëj tjetër. Lidhje midis mbledhjes vendimeve dhe funksionimit të zinxhirit dhe akuzës së ish ministrit,. Ajo është një marrëdhënie që dyshohet sepse do ta provojë gjykata dhe mbi dyshimin është ngritur akuza për korrupsion, nuk do të thotë që plehrat nuk jan ë pastruar dhe impiantet nuk janë ndërtuar.

Tabaku: A jeni në dijeni që janë financuar inceneratorët me paratë e buxhetit të shtetit?

Rama: A jam në dijeni që Elbasan dhe Fier unë jam krenar për këto vepra. Të flasësh për Shqipërinë ishte një gropë plehrash në vitin 2013. Do t’iu tregoj këtu.
Tabaku: Nuk të kam frikë mos ma ngrini zërin!

Rama: Frikë duhet të keni vetëm nga vetja

Rama: Mos më ndërprisni, më bëtë pyetje prisni. Pse unë e mbështes këtë punë të bërë dhe jam shumë krenar për faktin se në 2013 vetëm gjysma e popullsisë mbulohej me shërbimin e grumbullimit të mbetjeve , kurse për gjysmën tjetër nuk kishim vend grumbullimi, dmth rrisnin fëmijët nën plehra. Duhet të di ku janë 430 milionë eurot, në 2013 kishte dy impiante ishte Bushati dhe Shara i cili ishte në kufirin që më pas kaloi në emergjencë totale. Sot mbulohet 87% e popullsisë, sot nuk kemi 2 por 5 impiante dhe kemi një situatë Beratin, Durrësin, kemi Maliqin në Korcë kemi Vlorën , Kukësi është në proces. Financimi ëhstë pjesë e këtij plani. Që kur kam qenë kryetar i bashkisë së Tiranës, kam dashur që të ndërtohet një impiant me prodhim energjie në Tiranë.

në Facebook, klikoni Join Group

/faxweb