Ne Qarkun e Korces gjate nates ka paturr reshje debore te cilat vazhdojne ende me alternime.Trashesia e bores varion nga 5cm deri ne 15 cm.

Ne qytetin e Korces ka rreth 5 cm bore.Kontraktoret jane ne akset rrugore duke punuar per mirembajtje dimerore me borepastruese dhe grupe pune.

Ne rrugen e Dardhes nga km 8 – km 14 rekomandohet kalimi i mjeteve me zinxhire ose goma dimerore. Veshtiresi paraqet edhe segmenti rrugor i Biglles ne rrugen e Doganes Gorice.

Nuk ka probleme ne rruget e tjera nacionale dhe rurale te qarkut.

Kerkohet kujdes nga drejtuesit e mjeteve ne kushtet e lageshtise se madhe ne rruge.Nga informacioni i dhene nga drejtuesit e OSHE rezulton se nga rreshjet e bores dhe lageshtira jane krijuar disa probleme me energjine elektrike ne fidrat qe mbulojne zonen e Vithkuqit bashkia Korce, Petrushes dhe Zvezdes bashkia Maliq se bashku me fshatrat rreth tyre.Grupet e punes jane ne terren dhe po punojne per eliminimin e defekteve.