Gjykata e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar ka kaluar per kaluar për gjykim dosjen ndaj iszh kreut të Kushtetueses Bashkim Deda për sekuestron e pasurisë. Gjyqtari Erjon Bani, ka pranuar kerkesen e SPAN, duke kaluar per gjykim cceshtjen. Disa jave me pare Gjkko e riktheu edhe njëherë çështjen në SPAK për të bërë plotësimin e hetimeve për këtë çështje. Pas plotwsimit tw hetimeve kete te marte ccedhtja kaloi zyrtatisht ne gjykate. Ndaj tij SPAK, ngriti akuzën e fshehjes të të ardhurave dhe deklarimit të rremë të pasurisë së ish-kreut të Gjykatës Kushtetuese.

Baftiar Rusi, avokati mbrojtës i ish kreut të kushtetuese, përshëndeti vendimin e GJKKO-së dhe tha se në dosjen e SPAK nuk ishin pasqyruar të dhënat e plota lidhur me të ardhurat dhe për këtë dosja ka nevojë për plotësim. Kujtojmë se Gjykata e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar vendosi në prill sekuestrimin pasurive të ish-Kryetarit të Gjykatës Kushtetuese, Bashkim Dedja dhe ish gjyqtarit Fatos Lulo. SPAK zbuloi nga hetimi penal të dhëna që ish gjyqtarët kishin në pronësi pasuri të paluajtshme, të cilat nuk i justifikonin me burime të ligjshme, apo pasuri që i kanë fshehur.

në Facebook, klikoni Join Group

/faxweb