Skip to content

Deklarimi i hapur: Çështje të Kosovës pa Rusinë nuk ka!

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Pozicioni i Republikës Srpska mbetet një nga qëllimet më të rëndësishme të politikës së jashtme të Federatës Ruse, pavarësisht nga të gjitha problemet me të cilat po përballet shteti rus aktualisht, tha së fundi ambasadori rus në Serbi, Aleksandër Boçan-Kharçenko.

Duke folur në promovimin e përkthimit rus të librit “Armatosja me të vërtetën” nga Milan Ljepojeviçc në Shtëpinë Ruse në Beograd, Bocan-Kharchenko theksoi se angazhimi i Rusisë për të luftuar për ruajtjen e Republikës Srpska dhe të drejtave të saj u konfirmua qartë në rusisht.

“Unë jam i vetëdijshëm për aktivitetet shumë të dëmshme të intensifikuara për anulimin e parimit të Dejtonit dhe përpjekjet për të përjashtuar Rusinë nga zgjidhja e problemeve që lidhen me Bosnjen Por, kjo është e pamundur, ashtu siç nuk është e mundur të zgjidhet çështja e Kosovës pa Rusinë, e cila është anëtare e përhershme e Këshillit të Sigurimit të OKB-së”, ka theksuar Bocan-Kharchenko.

 

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë