Kreu i Këshillit Bashkiak të Tiranës ka firmosur vendimin për shembjen e goditës së Teatrit Kombëtar, një ditë para mbledhjes së Këshillit. Nëpërmjet një vendimi të firmosur nga kreu i këtij këshilli Toni Gogu me nr.50 datë 14 maj 2020, është vendosur shembja e ndërtesës.

Në pikën 3, i kërkohet Inspektoratit të Mbrojtjes së Territorit që të marrë të gjitha masat për ndërhyrjen dhe shembjen e objektit.