Ministria Indoneziane e Transportit njoftoi të Mërkurën se kishte gjetur një regjistrues zëri në kabinën e avionit (CVR) të një aeroplani Sriwijaya Air që u rrëzua në Detin Java pak pasi u ngrit më 9 janar, duke vrarë 62 njerëz.

Zëdhënësi i Marinës së La Ode, Muhamed Holib i tha Reuters se CVR u gjet të mërkurën.

Një zëdhënëse e ministrisë nuk pranoi të komentonte nëse ishte në gjendje të mirë.

Tre muaj kërkim

Zhytësit gjetën mekanizmin e zorrës dhe dritës së CVR të një Boeing Co 737-500 26-vjeçar brenda ditëve të rrëzimit, por kaluan gati tre muaj duke kërkuar për njësinë e kujtesës në ujëra relativisht të cekëta, por me baltë që ndonjëherë tërheqin rryma të forta.

Një raport paraprak nga hetuesit mbi rrëzimin e Sriwijaya thotë se aeroplani kishte një çekuilibër në shtytjen e motorit që e çoi përfundimisht në një kthesë të mprehtë dhe më pas në një zhytje në det.