Home Kuriozitete Dhimbjet në dukje të zakonshme që lidhen me 5 probleme shëndetësore serioze

Dhimbjet në dukje të zakonshme që lidhen me 5 probleme shëndetësore serioze

0

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Dhimbjet janë shpesh të vështira për t’u deshifruar, pasi shumë probleme shëndetësore përgjigjen me dhimbje në zona të ndryshme të trupit, gjë që konfuzon pacientët por jo doktorët.

 Ju mund të ndjeni dhimbje në shpatull, por mos të dini se çfarë ja shkakton. Për të “përkthyer”këtë dhimbje dhe 8 të tjera lexoni më poshtë.
1. Dhimbja e lidhur me zemrënProblemet kardivaoskulare veç dhimbjes në kraharor mund të shkaktojnë gjithashtu dhimbje në shpatullën e majtë deri në qafë.
 2. Dhimbja e veshkaveDhimbja e veshkave shpesh ngatërrohet me dhimbjen e shpines. Dallimi mes tyre është se dhimbja e veshkave ndihet thellë në trup nën brinjë, ndërkohë dhimbja e muskujve është më sipërfaqësore.

3. Problemet me mushkëritëProblemet me aparatin e frymëmarrjes shoqërohen me dhimbje therëse në gjoks por që mund të përhapet dhe në kraharor apo shpatull. Shenja te tjera përfshijnë kollë dhe vështirësi në frymëmarrje.

4. Dhimbja e lidhur me stomakunProblemet e stomakut mund të shkaktojnë dhimbje në mes të barkut mbi brinjë dhe afër të njëjtit nivel në shpinë. Dhimbjet e stomakut ose të ezofagut shpesh konfuzohen me dhimbjen e zemrës.

5. Dhimbja e lidhur me tëmthin dhe mëlçinëDhimbja në pjesën e sipërme të djathtë të barkut mund të jetë një shenjë e problemeve të tëmthit dhe të mëlçisë. Dhimbja mund të jetë në të njëjtin vend por në pjesën e prapme.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë