Home Kuriozitete Dhjetë shenjat e kancerit që të gjithë i injorojmë!

Dhjetë shenjat e kancerit që të gjithë i injorojmë!

0

Nuk është fare çudi pse shumë vonë zbulohet kjo sëmundje vdekjeprurëse, sepse shumica e njerëzve i neglizhojnë shenjat duke i konsideruar si të padëmshme.
Shenjat e kancerit nuk dallohen dhe mund të jenë shumë të vogla, por njerëzit i vërejnë ato kur bëhet më veçmë shumë vonë.
Në fakt, shumica ndjehen shumë mirë, madje edhe kur mjekët ua përcaktojnë diagnozën e duhur.
Prandaj, është shumë e rëndësishme që të njihni shenjat e kancerit, konsideroni dhjetë shenjat e mëposhtme:
-Lëkurë irrituese
-Ndryshime në urinim
-Ndryshime në zë
-Plagë që nuk shërohen
-Kollë e vazhdueshme
-Gjakderdhje e pashpjegueshme
-Gunga të bardha në gojë ose në gjuhë
-Gunga nën lëkurë
-Ndryshime në jashtëqitje më shumë se dy ditë
-Humbja e oreksit apo probleme me gëlltitjen.
Është shumë e rëndësishme që ti kushtoni vëmendje këtyre shenjave, sepse sa më shpejt sëmundja zbulohet, aq më shumë ka gjasa dhe mundësinë e shërimit./m.i/