Kryeministri Edi Rama ndodhet ditën e sotme në Elbasan, aty ku do prezantojë kandidatët për deputet të këtij qarku.

Rama ka komentuar dhe dhunën e ushtruar nga ana e kandidatit për deputet të PD Luçiano Boçi ndaj biznesmenit Gjergj Luca, duke u shprehur se nëse do ta k,ishte bërë balla këtë punë, nuk do të rreshte kuja në dyer e Europës.

“Ky skuthëllëk është tipar i politikës së tyre, ne do të respektojmë regullat. Do të gjejmë mënyra për të angazhuar njerëzit, por nuk do biem pre e tufologjisë që në vitin 2021 në mes të një pandemie kur shohim se cfarë po ndodh, Shqipëria të kishte si alternativë zgjedhjeje një opozitë që të ishte kaq e papërgjeshme, e boratizuar, kjo do dukej e pamundur.

Nuk ka ndryshuar natyra vulgare e politikës së vjetër që mëshirohet sot në koalicionin e ri.

E pamë në Elbasan dhe ju ftoj ta imagjinoni sikur grushtuesi i një sipërmarrësi, i një punëkrijuesi, si Gjergj Luca të kishte qënë cilido prej nesh, prej djemve burrave, sikur grushtuesi, grabitësi i telefonit të rij, dhunuesi i tij të ishte Taulant, Florenci, cilidoqoftë, cfarë do kishin bërë.

Sa email, telefonata do kishin derdhur në Europë, do na kishin vënë kujën, por ne e kemi të qartë që njerëz të dëshpëruar bëjnë gjëra të dëshpëruara. Ata e kanë të qartë se nuk kanë mundësi të kenë një shans tjetër”, deklaroi Rama