Skip to content

Digjet pylli me pisha në Tërpan të Poliçanit

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Një vatër zjarri është shfaqur kete te premte në pyllin me pisha në ish komunën e Tërpanit, Bashkia Poliçan.

Zjarri është shfaqur fillimisht në një zonë e quajtur zona e Çorigjafit më pas ka vijuar në shkure e ferra , e me pas flakët kanë përshkruar pyllin me pisha.

 

Kanë qënë rojet e pyjeve të AZDM dhe çobanët e zonës që kanë lajmëruar sherbimin zjarrefikes Poliçan për rënien zjarrit.

 

Por rruga për të shkuar në Tërpan kalon nga Bashkia Berat duke i vonuar për më shumë se gjysmë ore mjetet.

 

Flakët e zjarrit jan përhapur me shpejtësi të ndihhmuara nga era dhe temperatura e lartë në pyjet e Tërpanit duke dëmtuar sipërfaqet me shkurre dhe pyje me pisha.

 

Pranë zjarrfikësve të Poliçanit kanë shkuar për ndihmë edhe zjarrfikësit e Beratit në këto momente mendohet se zjarri është vën nën kontroll por ende po punohet për fikjen e të gjitha vatrave të tij.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë