Në ditën ndërkombëtare të demokracisë, ambasadorja e SHBA në Shqipëri, Yuri Kim ka deklaruar se çdo qytetar ka të drejtë të marrë pjesë në proceset e vetëqeverisjes demokratike.

Kim shprehet se demokracitë janë të përgjegjshme para qytetarëve të tyre dhe respektojnë sundimin e Ligjit, mbrojnë jetën dhe pronën.

POSTIMI:

Çdo qytetar ka të drejtë të marrë pjesë në proceset e vetëqeverisjes demokratike.

Demokracitë janë të përgjegjshme para qytetarëve të tyre.

Ata respektojnë Sundimin e Ligjit, mbrojnë jetën dhe pronën, dhe respektojnë liritë, dinjitetin dhe barazinë e çdo personi.

Every citizen has the right to take part in the processes of democratic self-governance. Democracies are accountable to their citizens. They respect the Rule of Law, protect lives & property, & respect the freedoms, dignity & equality of every person. https://t.co/WITpEILVxw

— Ambassador Yuri Kim (@USAmbAlbania) September 15, 2020