Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Edhe në botë besimtarët myslimanë kanë kremtuar festën e Kurban Bajramit.

 

Mijëra besimtarë kanë kryer faljen e namazit të bajramit në vende e shenjta të myslimanëve në Mekë dhe Medine. Ndryshe nga 2 vitet e fundit, këtë vit vendi i shenjte është mbushur plot me besimtarë.

 

Miliona pelegrinë mbërritën në qytetin e shenjtë të Mekës për të kryer ritin e Haxhit, pas një mungese 2-vjeçare për shkak të pandemisë së koronavirusit.

 

Edhe në Stamboll dhe në kryeqytete e tjera të botës, besimtarët u janë drejtuar xhamive për faljen e namazit.

 

Pas faljes besimtarët kanë prerë kurban në shenjë falenderimi ndaj Zotit dhe kanë shpërndarë mesazhe paqeje.

 

Kurban Bajrami është njëra nga 2 festat kryesore të myslimanëve dhe ajo shoqërohet me urime dhe dhurata, si dhe mesazhe paqeje në të gjithë boten.

 

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë