Donald Trump Jr. i ka kërkuar Elon Musk të krijojë një rrjet social në mënyrë që babai i tij, presidenti në largim Donald Trump, të mund të bashkohet me të. Në një video në Instagram të titulluar ‘Ja se si Elon Musk mund të kursejë fjalën e lirë’, djali i madh i Trump bëri thirrje kundër ndalesave dhe pezullimeve të ndryshme të cilat kohët e fundit i janë vendosur babait të tij nga platforma të shumta të mediave sociale.

Facebook tani ka pezulluar llogarinë e Presidentit Trump ‘për një kohë të pacaktuar’, ndërsa Twitter ka zbatuar një ndalim total ‘për shkak të rrezikut të nxitjes së mëtejshme të dhunës’. YouTube gjithashtu ka pezulluar kanalin e tij për pjesën e mbetur të presidencës së tij ‘për shkeljen e politikave për nxitje të dhunës’. Në një video të martën vonë, 12 Janar, Donald Jr. sulmoi ashpër Twitter për atë që ai e përshkroi si censurë me një drejtim të vetëm ’, duke e përshkruar platformën si‘ paragjykim ’për ndalimin e babait të tij.

Ai më pas e nxiti Musk të ndërtonte një paltformë rivale të rrjeteve sociale që mund të ‘hidhte në erë Twitter’ dhe, sipas tij, të ruante ‘fjalën e lirë në Amerikë’. Donald Jr tha: Pse Elon Musk nuk krijon një platformë të mediave sociale? Ky djalë vendosi njerëz në hapësirë. Ai e bëri këtë privatisht. Ai mori qeverinë e madhe dhe e bëri atë më mirë, më lirë, më shpejt sesa kurrë më parë. Ky është djali që e bën. Unë nuk jam duke kërkuar një dhomë konservatore, unë dua një platformë për të argumentuar idetë e mia kundrejt dikujt tjetër dhe jo vetëm njerëzit në një vend që më thonë se çfarë dua të dëgjoj.

 

/faxweb