Kandidati i PD-së për deputet, Ervin Salianji, u pyet nga të rinjtë në lidhje me djegien e mandateve dhe sa kjo ka ndikuar në miratimin e reformës zgjedhore në mënyrë të njëanshme nga Partia Socialiste.

Ai tha se reforma fillimisht mori dakordësinë e palëve, por mazhoranca e theu këtë  marrëveshje.

“Reforma nuk është bërë  në mënyrë të njëanshme dhe pa pjesëmarrjen e opozitës, por ka qenë një proces i garantuar nga ambasadorët, kur të gjitha palët u ulën në një tryezë.

Shkelja e marrëveshjes së dakrodësuar nga ndërkombëtarët erdhi nga PS, e cila bëri një ndryshim, pa pritur rekomandimin e Venecia dhe OSBE-ODIHR për ndryshimin ose jo të sistemit zgjedhor. Konsensusi është prishur nga PS”, tha ai.

Ai tha se opozita u detyrua të linte Kuvendin, për vetë faktin se mazhoranca nuk respektonte zërin e opozitës.

“Edhe nëse do ishin në parlament do ishte e njëjta situatë pasi mazhoranca nuk pyeste për rregullat, procedurat. Arsyeja se pse ne i lamë mandatet ishte që për të treguar qytetarëve dhe ndërkombëtarëve, që s’ka demokraci funksionale dhe qe ne nuk mund të bëhemi fasadë”, tha ai.