Dritan Abazoviç, kryetar i grupimit politik “Ura”, shqiptar i ulqinit, vlerësohet si politikani që mban në duar fatin e qeverisë së ardhshme të Malit të Zi.

Por ai nuk e vlerëson qëllim të vetvete që të drejtojë qeverinë e re të Podgoricës.

Në një intervistë për “News 24”, doktori i shkencave politike, thekson rëndësinë e një qeverie e cila duhet të mbajë kursin europian, pasi Mali i Zi nuk mund të ketë kurrsesi asnjë orientim tjetër.

Ai thotë prerë se problemet në Malin e Zi vijnë si pasojë e keqqeverisjes dhe korrupsionit. Edhe pakicat kombëtare gjatë gjithë viteve janë keqpërdorur nga Milo GJukanoviç.

Dritani thotë se është habitur kur ka dëgjuar se të tjerë kanë dyshuar përkatësinë e tij shqiptare. Askush nuk ka ecur në politikë vetëm prej emrit apo prapashtesës së tij.
Të gjithë atyre që nuk kanë hezituar të thonë se Dritan Abazoviç është pro-serb, u përgjigjet me shpërfillje.

Politikan i ri në moshë, por jo pa eksperiencë, Dritan Abazoviç vlerëson pozitive marrëveshjen Kosovë-Serbi, nënshkruar në Shtëpinë e Bardhë.

Drejtuesi i grupimit politik “Ura” thotë se të vetmit që kanë interes për destabilizim të Malit të Zi janë organizatat kriminale, pasi janë të frikësuar për humbjen e pasurive të tyre.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re