Menaxheri teleferikut, Luigi Nerini në malin Mottarone ka shprehur dëshirën për të takuar familjarët e viktimave.

Nerini është duke u hetuar për tragjedinë që u mori jetën 14 personave në Itali, ndërsa së fundmi u lirua edhe nga burgu për mungesë provash.

Tashmë, ai i ka thënë avokatit të tij se do të vizitojë vendet ku prehen ata që humbën jetën dhe të dëmshpërblejë familjarët e tyre. Sa i përket çështjes së sigurisë, ai theksoi se nuk është kursyer asnjëherë.

“Nuk u kurseva kurrë, paguaj 127,000 euro për mirëmbajtje.”

Gjykatësja e çështjes Donatella Banci Buonamici pranoi se kishte një mungesë totale të dhënash kundër tij ndërsa u vu në dukje se kompania nuk do të kishte asnjë interes “ekonomik” për të mbështetur “praktikën” e çaktivizimit të frenave të urgjencës, sepse sezoni në fakt ende nuk kishte filluar.

Për këtë arsye sipërmarrësi u la i lirë dhe u kthye në familjen e tij pas gati 4 ditësh të kaluara në burgun Verbania. Tani Nerini, thotë avokati i tij, shpreson që “përgjegjësitë të identifikohen saktë”.

Punonjësit e tjerë të kompanisë që menaxhon teleferikun në Mottarone së shpejti mund të regjistrohen në regjistrin e të dyshuarve.

“Ne do të vlerësojmë në çfarë termash ata dinin në lidhje me përdorimin e kabujve”, tha pronari, dhe “ne do të vlerësojmë nëse ata kanë marrë pjesë me vetëdije ose nëse janë kufizuar në kryerjen e indikacioneve nga lart”.

Hetimi pastaj vazhdon të zbulojë se si u prish kabulli: “kur të jemi në gjendje të bëjmë paralajmërimet duke pasur një pamje të qartë të të gjithë njerëzve dhe kompanive që do të përfshihen, ne do t’i përfshijmë ata në hetimet teknike”.

Ditë zie në të gjithë Piemonte për viktimat e teleferikut në Mottarone. Dekreti i nënshkruar nga Presidenti i Rajonit, Alberto Cirio, fton popullsinë të mbajë një minutë heshtje në 12 dhe organet publike të Piemontes të bashkohen në manifestimin e ngushëllimit një javë pas aksidentit.

“Asgjë nuk mund ta lehtësojë dhimbjen, por ne ndiejmë nevojën për të kujtuar në një mënyrë solemne ata që humbën jetën në këtë çmenduri. Piemonte nuk do të ndalet kurrë së qëndruari pranë familjeve të tyre dhe Eitanit të vogël”, tha Guvernatori Cirio.

(E.H/Faxweb.al)

loading…

/faxweb