Erion Braçe:
“Nuk ka seancë me zonjën Latifi. Për shkak të komisionit të ri vetëm 2-3 deputetë kanë marrë pjesë në konkurrencën. Do të ishte normale që zotëria të ishte këtu të merrej në pyetje që ne të mos kemi dilema. Dëgjoj që ai lakon emrin tim në gjithë Tiranën. DO të sihste normale që ti konsumonin sy më sy gjëratat, denar biba ska qen kurrë funksionar i PS , mos i ajpim merrita që nuk i ka, as anëtar as deputet i PS as kretyrtar komisionesh. Detyra e KQZ nuk ëhstë detyrë politike por kushtetuese dhe ligjore. Ky zotëria nuk është një njeri politik, as i PS mos ti jap[im merrita që nuk i ka. Ai ka qenë në detyrë shtetërore përtej KLQZ, dhe unë kam rezervat e mia për komisionin e prokurimit publik të asaj kohe që është shkarkuar i gjithi, për këtë unë kam rezerva dhe doja tia thepja në sy zotërisë.

E dyta, për mua kandidatura e zotërisë ka 3 probleme në gjykimin tim: Ështe pedagog i mirë i të drejtës kushtetuese, është ekspert i klësaj fushe, por në këtë fushë që e kemi ngarkuar nuk ka ndonjë ekspertizë me aq sa i kam lexuar në jetëshkrimin e tij, ai ka lidhje e njeh mirë fushën e zgjedhjeve dhe të drejtën kushtetuese, por në këtë detyrë që po merr përgjegjësi nuk ka lidhje. Kam lexuar me shumë vëmendje botimet e tij dhe më vjen të them në këtë fushë që po i japin përgjegjësi nuk ka lidhje, kam rezerva mne integritetin e tij kam shumë rezerva kur të jem përballë ja them një sy. Unë kam një qëndrim të njëjtë, janë të jajtë të djathtë apo të pavarur nuk dua tia di kush e propozon. Puna e bërë deri tani në autoritetin e konkurrencën është thelbnësit negativ, unë i jam referuar qëndimeve publike të marra në atë institucion në lidhje me qëndrimet e tij, për mua vlerësimi është negativ. Nuk është kuptuar fare roli i atij institucioni që është për të mbrojtur interesin publik. Kur shtypet një kompani në treg nga fuqia klienteliste, duhet të shqyrtohet për interesin publik. Interes publik është liria e tregut dhe funksionimi ndaj tij”, tha Braçe.

/faxweb