Të paktën dy pjesë të tjera të Greqisë janë afër një bllokimi të plotë të ngjashëm me atë që filloi në Atikë të enjten, pasi të dhënat vazhdojnë të tregojnë një rritje me katër shifra të infeksioneve të koronavirusit.

Organizata Kombëtare për Shëndetin Publik (EODY) njoftoi të enjten për 1,327 raste të reja me Covid me 676 raste në kryeqytetin e Greqisë, me 129 raste në Selanik dhe 94 në Akaia, Greqinë perëndimore. Raportoi gjithashtu edhe për 22 viktima të reja dhe 238 shtrime në spitale, të cilat e çuan kapacitetin në pavijonet e vendit në 48.5%, njoftoi Kathimerini.

Komiteti i ekspertëve shëndetësorë që këshillojnë qeverinë do të takohet të premten për të diskutuar nëse do të rekomandojë kufizime më të rrepta për Selanikun dhe Achaia. Një bllokim më i rreptë mund të vendoset edhe në rajonin e Rethymno në Kretë.

Statusi i kryeqytetit grek, ndërkohë, shkoi nga portokalli në të kuq në hartën e Qendrës Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve në transmetimin e koronavirusit, siç paralajmëroi profesori i kimisë analitike në Universitetin e Athinës Nikolaos Thomaidis, pasi mund të ketë deri në 80,000 deri 90,000 raste simptomatike ose asimptomatike të SARS-CoV-2 në rajon, bazuar në analizën e ekipit të tij të ujërave të zeza.

Selaniku është gjithashtu nën detektorë, megjithëse mundësia e një bllokimi total nuk u diskutua me kaq shumë fjalë nga Ministri i Shëndetësisë Vassilis Kikilias, i cili vizitoi spitalet e tij publike të enjten.

Kryebashkiaku Konstantinos Zervas ishte më i hapur për situatën në qytetin e tij, duke i kërkuar qeverisë të paktën të mbyllte shkollat, duke përmendur të dhënat e EODY që treguan se 8,5-11% e rasteve të reja në ditët e fundit kanë të bëjnë me fëmijët nën moshën 12 vjeç.

/faxweb