“Pezull”, keshtu quhet ekspozita e tete personale e piktores dhe animatores Blerta Xhomo e cila ne tre dekada  karriere ka shetitur me pikturat  e saj ne hapesira te ndryshme artedashese, qe nga Kopenhageni, duke zbritur me pas ne Itali e Greqi.

Edhe pse e vleresuar me cmim ne ekpsoziten nderkombatre per artin bashkekohore WA.ART dhe cmimin  e pare ne festivalin nderkombatre te filimit ne Greqi, kete ekspozite ajo e quan si nje nga me te realizuarat, sepse flet per ndjesine me komplekse qe mbizoteron tek njeriu pergjate jetes, ndjesia e te qenurit pezull.

Kete ndjesi piktorja nuk ngurron ta lidhë edhe me gjendjen sociale te shoqerise jo vetem te asaj Shqiptare.

Kuratori Vladimir Myrtezai e konsidron ekspoziten si nje veper te plote ne te cilen piktorja ka arritur te luaj mire me driten dhe levizjen.

Ekspozita do te qendroje e hapur deri ne 16 Janar ne galerine Fab.