EMA jep dritë jeshile/ Kjo vaksinë do të injektohet tek fëmijët 5 deri në 11 vjeç

Vaksina.jpg

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Komiteti për Produkte Medicinale për Përdorim Njerëzor (CHMP) i Agjencisë Evropiane të Barnave (EMA) rekomandoi sot administrimin e vaksinës Pfizer / BioNTech kundër koronavirusit tek fëmijët e moshës 5 deri në 11 vjeç. Deri më sot, vaksina është miratuar për përdorim tek të rriturit dhe fëmijët 12 vjeç e lart.

Pas krijimit të EMA-s, vendet evropiane zakonisht miratojnë grantin e saj.

Një studim i madh në fëmijët e moshës 5 deri në 11 vjeç tregoi se përgjigja imune ndaj vaksines e dhënë në një dozë më të ulët në këtë grupmoshë ishte e krahasueshme me atë të vërejtur në dozën më të lartë në moshën 16 deri në 25 vjeç.

Efektiviteti i Pfizer u vlerësua në rreth 2000 fëmijë të moshës 5 deri në 11 vjeç, të cilët nuk kishin shenja të një infeksioni të mëparshëm.

Në të njëjtën kohë, “Komiteti i Përhershëm i Vaksinimit” (Stiko) i Gjermanisë pritet të miratojë vaksinimin për këtë grupmoshë para fundit të vitit, tha presidenti i Stiko, Thomas Mertens. Vendimi ka të bëjë me 4.5 milionë fëmijë në Gjermani, sipas rrjetit televiziv gjerman “ZDF”.

Deri më tani, vaksinat e koronavirusit janë miratuar në BE vetëm për ata mbi 12 vjeç. Megjithatë, në Shtetet e Bashkuara, miliona fëmijë mbi moshën pesë vjeç janë vaksinuar tashmë kundër Covid-19. Që nga fillimi i nëntorit, rreth 2.6 milionë fëmijë në këtë grupmoshë kanë marrë dozën e parë të vaksinës.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë