Një gardh i ri në kufirin midis Greqisë dhe Turqisë do të ngrihet deri në prill për të parandaluar migrantët, njoftoi zyra e kryeministrit Kyriakos Mitsotakis, i cili vizitoi ato vende në zonën e Evros, në verilindje të Greqisë.

“Kryeministri ka premtuar të vizitojë rajonin përsëri deri në prill, kur projekti duhet të përfundojë,” tha zyra.

Qeveria po punëson gjithashtu 400 roje shtesë kufitarë që do të vendosen në zonën e Evros dhe synon të forcojë gardhin kufitar tashmë ekzistues prej 10 kilometrash.

Heqja e barrierës së gjatë 26 kilometra në Evro u njoftua pas përpjekjes së migrantëve për të hyrë në Greqi me nxitjen e Turqisë në shkurt dhe mars.

loading...

Gjatë konfliktit, i cili zgjati për disa ditë, migrantët që u përpoqën të hynin në Greqi hodhën gurë ndaj policisë speciale greke, e cila u përgjigj me gaz lotsjellës.

Greqia pretendoi se policia turke i ndihmoi migrantët duke u dhënë atyre pincë për prerjen e gardhit dhe qitjes me gaz lotsjellës ndaj rojeve kufitare greke.

Ankaraja deklaroi se disa migrantë u vranë dhe u plagosën nga të shtënat nga territori grek, gjë që autoritetet greke e mohuan.

loading...