Kreu i qeverisë, Edi Rama ka dhënë lajmin se marrëveshja me Italinë për pensionet për emigrantë po shkon drejt përfundimit.

“Shqiptarët e shumtë që punojnë kontribuojnë në Itali më në fund do të ngrenë dolli për lavdinë e Republikës italiane”, u shpreh Rama në një konferencë të përbashkët nga Roma me zv.kryeministrin e Italisë, Antonio Tajani.

Kreu i qeverisë theksoi se emigrantë shqiptar “duhet ta falënderojnë këtë qeveri sepse më në fund do të çojë deri në fund këtë nismë shumë të rëndësishme”.

Edi Rama: Ka shqiptarë që janë në Itali prej vitesh kontribuojnë në zhvillimin e ekonomisë Italinë dhe kemi kuptuar shumë mirë që marrëveshja për pensionet po arrihet pothuajse. Kemi fituar premtimin solemn nga zv.kryeminsitri, që kjo pikarritje nuk do të jetë një pikënisje tjetër, siç ndodh shpeshherë në anët tonë.

Shqiptarët e shumtë që punojnë kontribuojnë në Itali më në fund do të ngrenë dolli për lavdinë e Republikës italiane dhe ta falënderojnë këtë qeveri sepse më në fund do të çojë deri në fund këtë nismë shumë të rëndësishme, jo vetëm nga pikëpamja financiare por edhe nga pikëpamja sociale, e respektit dhe dinjitetit të punës së njerëzve.

“”

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re