Eni Cobani eshte kthyer ne Shqiperi nga pushimet dhe mesa duket e
njohur me ngjarjen e rende me autor Mihal Kokedhimen, ka vendosur te
reagoje.

Ajo e krahason kthimin ne Shqiperime kthimin ne nje pyll ndersa
thekson se situata eshte prane primitivizmit. Cobani thekson se juristet
e ketij vendi duhet te punojne me shume per te edukuar njerezit sesa
per te shpjeguar ligjet.

Iken, shijon dhe kthehesh drejt vendlindjes per te sherbyer ne emer
te ligjit dhe profesionalizmit po perballesh me realitete te dhimbshme
qe i kalon kufijte e njerezores dhe te duket vetja qe futesh ne nje pyll
ku rregullat jane zevendesuar me arme te ftohta dhe ku prevalon ligji i
xhungles ku fiton ai qe siguron tela,arme,force dhe dhune kunder me te
dobtit.

Kjo nuk eshte me shoqeri, kjo nuk eshte me qytetari kjo eshte vetem
primitivisem dhe duhet te na vije rende te gjitheve perfshire dhe mua qe
duhet te punojme me shume jo me per te interpreruar ligjin po per te
edukuar NJERIUN .