Erdoğan: Gjaku i 13 dëshmorëve të pafajshëm të vrarë në Irakun verior është në duart e të gjithë atyre që mbrojnë dhe mbështesin terroristët e PKK-së.

Erdoğan: Nëse do ta vazhdojmë aleancën globalisht dhe në NATO, atëherë duhet të ndaloni së rreshtuari në anën e terroristëve.

SHBA-ja pa dyshim që mbështet PKK-në, YPG-në dhe PYD-në, pavarësisht se pretendon të kundërtën, tha presidenti i Turqisë, Erdoğan.

Erdoğan: Tanimë asnjë vend nuk është i sigurt për terroristët, qoftë në Kandil, Sinjar apo Siri.

Erdoğan: Turqia do ta vazhdojë luftën deri në neutralizimin e terroristit të fundit të PKK-së.

Erdoğan: Turqia dakord me administratën rajonale dhe qendrore në Irak për eliminimin e plotë të organizatës terroriste PKK.