Industria turke për aviacionin dhe hapësirë ​​TUSAS prezantoi helikopterin e ri ushtarak T615, i cili mori një emër të ri, “Gokbey”.

Ishte vetë presidenti Erdogan që e zbuloi helikopterin e ri dhe emrin e tij.

“Nëse ke para vetëm nga burimet natyrore dhe tregtia dhe nuk arrin një nivel të caktuar të zhvillimit të industrisë së mbrojtjes, ato para nuk mund të jetë një garanci për liri”, ka thënë Erdogan.

“Turqia mund të zhvillohen dhe të përmbushë të gjitha nevojat strategjike të industrisë së mbrojtjes dhe ne nuk do të ndalemi deri sa t’ja arrijmë”, tha Erdogan.

“Gokbey” është një helikopter që ka kryer me sukses fluturimet e para më 6 shtator.

Gjatë fluturimve testuese, pilotët kanë bërë dhe manovrat të cilat e kanë klasifikuar atë si ndër më prestigjiozët në llojin e vet ndërkombëtar.