Presidenti Recep Tayyip Erdoğan ka përcjellë informacionin e fundit për tërmetin në qendrën e krizës.

Ndërsa Erdogan njoftoi se deri më tani kanë humbur jetën 3549 qytetarë tanë, 10 provinca në zonën e tërmetit janë shpallur zona fatkeqësish dhe në këto krahina do të zbatohet gjendja e jashtëzakonshme për 3 muaj.

Aktualisht, 53,317 oficerët tanë të kërkim-shpëtimit dhe personeli mbështetës po punojnë në zonën e rrënojave, dhe ky numër po rritet çdo orë që kalon me ekipe shtesë që vijnë nga jashtë. Gjithashtu po zbatojmë hap pas hapi masat për plotësimin e të gjitha nevojave të viktimave të fatkeqësisë që i kanë shpëtuar tërmetit.

54 mijë tenda, 102 mijë shtretër dhe materiale të tjera u dërguan në rajon për t’iu dorëzuar viktimave të fatkeqësisë.

Ekspertët thonë se ‘Nuk ka asnjë shembull në botë’ për këtë tërmet.

Në selinë e AFAD-it po punon nënkryetari ynë dhe jemi në kontakt të vazhdueshëm me miqtë tanë në terren, duke ndjekur zhvillimet dhe duke bërë ndërhyrjet e nevojshme.
Burimi: Ora News