Zyra e Byrosë Federale të Hetimit (FBI) në shtetin e Virxhinias lëshoi ​​një paralajmërim të brendshëm një ditë para se protestuesit pro-Trump të sulmoni Kongresin Amerikan. Sipas saj, ekstremistët po planifikonin të vinin në Uashington duke folur për “luftë”, raportoi Washington Post.

Një forum diskutoi thirrjet konkrete për dhunë, të cilat përfshijnë deklaratën “Ji i gatshëm të luftosh. Kongresi duhet të dëgjojë thyerjen e xhamit, hapjen e dyerve dhe derdhjen e gjakut të skllevërve të tyre BLM dhe Pontiff.”

Pjesëmarrësit u thirrën gjithashtu për dhunë dhe “të ndalonin së thirruri këtë si një marshim, një tubim ose një protestë”.

“Shkoni atje gati për luftë. Ne do ta marrim presidentin tonë ose do të vdesim. Askush tjetër nuk do ta arrijë këtë qëllim,” shkruan Washington Post.

FBI lëshoi ​​të martën një foto të një personi që dyshohet se ishte i lidhur me vrasjen e policit amerikan Brian Sicknick në Kapitol, shkroi senatori Bill Cassidy në Twitter.

Cassidy, një republikan, postoi një foto të një burri të moshuar me mjekër me një kapak blu me shkronja CFD të shkruara në të, dhe thirri këdo që mund ta njohë atë të kontaktojë FBI.

Më herët, FBI në New York arrestoi një person tjetër për përfshirje të mundshme në trazirat e javës së kaluar në Kapitol.

Dhjetëra të paditur deri më tani

Një zëdhënëse e FBI tha se agjentët kishin arrestuar Aaron Mostofsky, i cili media pretendoi se ishte djali i gjykatësit të Gjykatës së Lartë të Nju Jorkut Shlome Mostofsky.

Reuters shkruan se tani për tani nuk e di me cilën padi do të përballet Aaron Mostofsky.

Deri më tani, 20 persona janë paditur në Gjykatën Federale në Uashington për pjesëmarrje në trazira dhe 40 prej tyre janë paditur në gjykatat më të larta lokale.