Lisa dhe Maria janë dy nxënëset më të reja të shkollës 9-vjeçare Avni Rustemi në Vlorë.

 

Dy motrat, të moshës 9 dhe 7 vjeç të cilat kanë ardhur nga ukraina së bashku me nënën e tyre, prej disa ditësh po marrin mësim provizor pranë këtij institucioni arsimor.

 

Ulja në bankat e shkollës dhe njohja me bashkëmoshatarët e tyre, po u shërben vajzave për të harruar atë se çfarë përjetuan në vendin e tyre pas nisjes së luftës.

 

 

Mamaja e tyre shprehet e lumtur për mikëpritejn dhe përkrahjen e ofruar.

 

KSENIA BROUS – UKRAINASE

Emri im është Ksenia Brous. Une vij nga kiev. Kam rreth një muaj që jetoj në shqip dhe fëmijët e mi kanë filluar të studjojnë edhe gjuhën shqipe.. Njërëzit në Shqipëri janë shumë të mirë.Na përkrahin shumë. Fëmijët tanë I përqafojnë shkokët shqiptarë ndaj vajzat e dashurojnë që të vijnë në shkollë

 

Vajzat kanë nisur të mësojnë fjalët e para shqip , pasi po mësojnë abetaren. Ndërsa nuk mungon as mësimi në gjuhën angleze.

 

Në qytetin e Vlorës janë të shumtë shtetasit ukrainas që janë vendosur pas nisjes së konfliktit të armatosur mes Rusisë dhe Ukrainës.