Skip to content

Fillon bojkoti 2 ditor për masat e sigurisë/ Avokatët e Korçës në protestë

  • 24/06/2022

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Kreu i Dhomës së Avokatisë së Korçës Arben Lena thotë se sot kanë filluar bojkotin 2 ditor për masat e sigurisë.

 

Sipas tij, asnjë avokat nuk do të paraqitet pranë organeve të ndjekies penale, polici, prokurori apo hjykatë.

 

Arben Lena: Sot kemi filluar bojkotin 2 ditor për masat e sigurisë, që nënkupton që asnjë avokat nuk do të paraqitet pranë organeve të ndjekies penale, polici, prokurori apo qoftë edhe në gjykatë. Kjo nënkupton që nuk do ofrohet asnjë ndihmë juridike për asnjë të arrestuar apo të ndaluar dhe nuk do të ketë asnjë avokat në seancat e masës së sigurisë.

 

Pyetje: Si do të procedohet nga ana e gjykatës për masat e sigurisë

 

Nga ana e gjykatës jetojmë një vend ku çuditë s kanë të sosur, mund të procedohet në çdo lloj mënyre por nga ana ligjore është taksative që asnjë masë nuk mund të zhvillohet pa praninë e përfaqësuesit ligjor. Nuk kam informacion nëse ka masa ose jo ne kemi dërguar njoftimin që pardje kemi lënë një afat 24 orë për paralajmërimin e kësaj situate sepse masat mund të paraqiten edhe brenda ditës dhe caktohen brenda ditës. Ligji nuk parashikon asnjë masë për avokatët, qoftë ligji për avokatinë qoftë kodi i procedurës penale nuk ka asnjë lloj mase për avokatët. Ligji parashikon masa për avokatët vetëm kur nuk i binden vendimeve të dhomës kombëtare të avokatisë. Është tërhequr lista e gadishmërisë për këto dy ditë nga dhoma e avokatisë, këto janë vendime kolegjale.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë