Skip to content

“Filluan një terror artikujsh edhe në gazeta prestigjoze”, Rama: Vjosa është egërsira e fundit lumore që nuk do hyjë në cirkun e kafshëve të zbutura…

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Rama: E priti me shumjë kënaqësi ftesën tonë për të përveshur mëngët, përvec se për të nxjerrë zhurmën. Kjo është e rëndësishem se organiztaa Patagonia ka ata që ne na duhet, dija dhe eksperianca në një fushë si kjo e mbrojtes përmes sistemit të parkut kombetar të një pjese të rëndësishme të vendit, e cila duket si e lehtë por është sh e vështirë, sepse Vjosa kalon mes përmes trupit të Shqipërisë. Të thuash Park Kombatër është fjalë goje.
Kur thonë që ky është lumi I fundit I eger në Europë, bëjnë sikur harrojnë sikur lumenjte e tjetrë I kanë zbutur. Perderisa po e bëjmë, e bëjmë me bindje të plotë. Këta që duan Vjosën të egër, ne s’mund të ndërtojmë një rezervat ëedhe njerzit ti egersojmë për dëshirat.
Një hapësirë për një zhvilim që mbron mjesdisin dhe ushqen shendetshem gjenertta që do ia lënë Vjosën trashëgimi, në një rrugë të re, të pashkelur në Evropë. Vjosa është egersira e fundit lumore që nuk do hy ne cirkun e fundit të kafshëve.
Ne e vendisëm Vjosën më mbrojtje. 12 vetëm në Valbonë, ku jepen në process 2 dhe ku bllokuam dhe eleminuam 9 a 10 të tjera.
Enjëjta gjë ishte me Vjosën, e kthyem në zonë të mbrojtur për të mos lejaur ndërtimin e hidrocentraleve.
Filluan një terror artikujsh edhe ne gazeta prestigjoze.
Ne deri sot i ikemi shtuar teritorit të vendit zona të mbrojtua, duke ecuar në 21 %, ambicia ëhstë të shkojmë në 30%.
Faktet kanë dalaur se ndalimi i prerjeve masive të pyjeve nuk ka ka sjell ndonjë dem ekonomik. Në Shqipëri gjatë ketyre viteve kanëvazhduar të priten pemë.
Zona që do mbulojë parku kombëtar është shumë më e madhe dhe na vë përball je detyrimi për të rrjtëzuar të gjitha institucunet që kanë një veprimtari që dnerthuren me gjithka ka brenda parkut, gje që do kekroj kapacitete të larta njerëzore, profesionale.

në Facebook, klikoni Join Group

/faxweb

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë