Një foto e George Floyd me një mesazh të neveritshëm u përhap në mesin e oficerëve të policisë në Los Anxhelos në ditën e Shën Valentinit.

Floyd është, kujtojmë, një afro-amerikan i cili u vra në një arrestim brutal vitin e kaluar. Gjykimi i policisë për këtë vrasje duhet të fillojë së shpejti.

“Të lutem mos më vrit, nuk mund të marr frymë”, ishin fjalët e tij të fundit.

Tani një foto e Floyd me një mesazh të tmerrshëm u përhap nga stacioni i policisë. Siç është raportuar nga avokati i familjes Floyd, aty thuhej: “Po më hiqni frymën”.

Policia e Los Anxhelosit po heton rastin.

“Ne kemi tolerancë zero për gjëra të tilla. Ne jemi informuar se mesazhi është përpiluar nga një prej oficerëve në stacionin e policisë dhe ne jemi duke e hetuar atë,” tha Michel Moore, shefi i stacionit të policisë në Los Anxhelos.

Zyra e Prokurorit të Qarkut të Qarkut Los Angeles njoftoi gjithashtu se do ta konsideronte incidentin për të përcaktuar nëse “integriteti i ndonjë prej çështjeve tona mund të ishte komprometuar nga puna e paragjykuar e policisë”, tha Prokurori i Qarkut George Gascón.

Ai vuri në dukje se “festimi i vrasjes” së afrikano-amerikanit nga policia “tregon një mungesë të thellë të njerëzimit”, shkruan CNN.

Familja e Floyd tha se ajo ishte e tërbuar dhe e shkatërruar nga lajmi i qarkullimit të foto dhe kërkoi “heqjen” e menjëhershme të personit përgjegjës për të.

Kujtojmë: katër oficerë policie janë akuzuar për vrasjen brutale të George Floyd në qendër të Minneapolis. Floyd u arrestua për pretendimin e përpjekjes për të përdorur një kartmonedhë të falsifikuar prej 20 dollarësh. Më pas, oficerët i vendosën gjunjtë në qafë, ndërsa dhe ai iu lut atyre për 9 minuta që ta lejonin të merrte frymë.

Floyd ka vdekur si rezultat i kësaj përpjekjeje brutale arrestimi dhe kjo vrasje shkaktoi një valë protestash anti-raciste në të gjithë SHBA dhe më gjerë.