Fill pasi siguruan marrëveshje me kryedemokratin Lulzim Basha dhe pozicionimin në listën e sigurt të PD-së, kryetarët e partive aleate e kanë marrë me nge fushatën elektorale.

Teksa pritej që ata dhe strukturat që pretendojnë se kanë të ishin në terren për maksimalizimin e votave, opozita e bashkuar e ka fjetur mendjen se më 25 prill Rama do rrëzohet dhe ata do marrin qeverinë për të sjellë ndryshimin e madh. ()