Skip to content

Fotot/ Yuri Kim me Lleshajn: SHBA po ju ndihmon, avanconi në luftën kundër krimit të organizuar

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Ambasadorja amerikane në Shqipëri Yuri Kim ka kërkuar nga policia shqiptare të nisë operacionin ndaj krimit të organizuar në vend, në një mesazh publik të publikuar në faqen e ambasadës.

Në një aktivitet politik të ambasadës, ambasadorja amerikane ka publikuar një fjalë e cila është publikuar vetën në gjuhën angleze.

Ambasadorja Kim pasi ka mbështetur punën e policisë në ruajtjen e mbrojtjen e ambasadës amerikane ka bërë thirrje për një operacion në front të gjerë kundër trafiqeve dhe krimit të organizuar.

“Ne mirëpresim vazhdimin e bashkëpunimit tonë të ngushtë me Policinë e Shtetit Shqiptar dhe unë ju nxis që të vazhdoni luftën kundër krimit të organizuar në Shqipëri”, tha Ambasadorja Yuri Kim gjatë ceremonisë së dhënies së medaljeve për Shefen e Zyrës Rajonale të Sigurisë së Ambasadës Janet Meyer dhe ARSO-I Antonio Zamudio.

Fjala e plotë

Ditë të mbarë, Ministri Lleshaj, Drejtori i Përgjithshëm Veliu, zonja dhe zotërinj. Faleminderit që më ftove të marr pjesë në këtë ceremoni çmimesh për dy kolegët tanë të Ambasadës.

Shtetet e Bashkuara vazhdojnë të gëzojnë një marrëdhënie të ngushtë me Qeverinë e Shqipërisë, veçanërisht Ministrinë e Brendshme dhe Policinë e Shtetit Shqiptar. Unë dua të njoh Policinë e Shtetit Shqiptar për mbështetjen e tyre të vazhdueshme të prioriteteve të përbashkëta të SHBA-së shqiptare dhe, veçanërisht, për punën e tyre me Zyrën Rajonale të Sigurisë në mbajtjen e sigurt dhe të sigurt të Ambasadës sonë. Dëgjoj lavdërime të vazhdueshme nga Zyra jonë e Sigurisë Rajonale për mbështetjen që ju keni dhënë për shumë vite. Ne e vlerësojmë shumë bashkëpunimin e ngushtë të sigurisë që ju ofroni çdo ditë.

Dua gjithashtu të inkurajoj përpjekjet që ASP ka bërë gjatë vitit të kaluar për të luftuar krimin e organizuar dhe për të forcuar sundimin e ligjit. Edhe me rritjen e detyrave që keni pasur kohët e fundit në luftën kundër pandemisë së Coronavirus, ju keni vazhduar të vazhdoni përpara me hetime kriminale. Ne kemi përfituar shumë nga përfshirja juaj e vazhdueshme në hetime që janë të lidhura me interesa të përbashkëta. Ndërsa ndihmoni përpjekjet tona për zbatimin e ligjit, ne shpresojmë që bashkëpunimi juaj i ngushtë me zyrtarët amerikanë të zbatimit të ligjit të përmirësojë trajnimet tuaja dhe teknikat hetimore.

Operacioni i përbashkët shqiptaro-amerikan që synon krimin transnacional ka bërë disa hyrje kohët e fundit me arrestimin e shumë kriminelëve të përfshirë në një unazë të madhe të kontrabandës njerëzore. Operacioni nuk do të kishte sukses pa mbështetjen e ASP të njësisë speciale të policisë me mburojë. ASP gjithashtu ka asistuar me kthime të shumta të arratisur si dhe hetime të tjera amerikane që përfshijnë shqiptarë. Le të sigurojmë ndjekjen e suksesshme të këtyre rasteve në mënyrë që kriminelët që veprojnë në Shqipëri të ndiejnë dhimbjen. Ne mezi presim që të vazhdojmë bashkëpunimin tonë të ngushtë me Policinë e Shtetit Shqiptar, dhe ju bëj thirrje që të vazhdoni luftën kundër krimit të organizuar në Shqipëri.

Më lejoni të mbyllur duke falënderuar Ministrin e Brendshëm Sandër Lleshaj dhe Drejtorin e Përgjithshëm të ASP Ardi Veliu dhe Policinë e Shtetit Shqiptar për mbështetjen tuaj të qëndrueshme për Ambasadën dhe vendosmërinë tuaj për të përmirësuar sigurinë dhe sigurinë e të gjithë shqiptarëve. Ne mezi presim të vazhdojmë angazhimin dhe bashkëpunimin.

 

 

/shqip

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë