Ministri i Brendshëm i Francës, Gerald Darmanin, theksoi se me pretendimin “luftë kundër islamizmit radikal” që nga fillimi i vitit 2020 janë mbyllur 73 xhami, shkolla private dhe biznese.

Darmanin në konferencën për media tha se muajin e kaluar në rajonin Herault të vendit janë mbyllur një xhami dhe një shkollë private, ndërsa në rajonet tjera një shoqatë dhe 9 biznese.

Ai tregoi se që nga fillimi i vitit janë mbyllur 73 xhami, shkolla private dhe biznese, duke pohuar se 231 të huaj duhet të deportohen nga vendi për arsye se janë radikalizuar.