Twitter hoqi një postim nga udhëheqësi suprem i Iranit, Ajatollah Ali Khamenei, duke pretenduar se vaksina “plotësisht të pasigurta” kundër COVID-19 ishin importuar nga Shtetet e Bashkuara, Britania dhe Franca dhe se “nuk është e pabesueshme që ata duan të infektojnë kombet e tjera”.

Ai njoftoi një ndalim të importit të vaksinave amerikane dhe britanike të premten, ku për pasojë, Gjysmëhëna e Kuqe Iraniane refuzoi një dhuratë nga një grup dashamirësish nga SHBA – dhjetëra mijëra vaksina amerikane nga Pfizer-BioNTech, raporton AP.

Khamenei tha se ai do të lejonte importin e vaksinave nga vendet e tjera “të sigurta”, ndërsa Irani po punon për vaksinën e tij të koronavirusit, e cila pritet në pranverë.

Pasojat e pandemisë në Lindjen e Mesme janë më të rëndat në Iran, ku më shumë se 1.2 milion njerëz janë infektuar dhe më shumë se 56,000 njerëz kanë vdekur.