Donald Trump dhe Joe Biden kanë zhvilluar tubime elektorale në shtete të rëndësishme, si Pensilvani dhe Florida, ndërsa fushata presidenciale hyn në fazën e saj të fundit, atë intensive.

Në një tubim në Pensilvani, Trump kritikoi politikën e energjisë së Biden, pasi industria e naftës dhe gazit punëson një numër të madh të banorëve të atij shteti.

Një sondazh i Reuters / Ipsos tregon se Trump po mbetet pas Biden në shtetet kryesore.

Në të njëjtën kohë, Biden ishte në Florida, ku, duke iu drejtuar votuesve të moshuar, kritikoi Trump-in për menaxhimin e pandemisë COVID.

Tubimi i Trump-it në Johnstoën është i dyti në dy ditë pasi ai përpiqet të kompensojë kohën e humbur për shkak të një infeksioni nga virusi koronar.

Trump e ka akuzuar Biden-in se dëshironte të ndalonte thyerjen hidraulike, një proces nxjerrjeje nafte dhe gazi që konsiderohet i dëmshëm për mjedisin.

“Një nga çështjet më të rëndësishme në Pensilvani është mbijetesa e thyerjes”, u tha Trump të mbledhurve, duke sugjeruar që për shkak të Biden-it, shumë në Pensilvani do të humbnin punën e tyre.

“Joe Biden ka premtuar vazhdimisht se do t’i japë fund kësaj metode. Ai është një gënjeshtar,” shtoi Trump.

Një sondazh i Reuters / Ipsos, i lëshuar të hënën, tregon se Biden ka një avantazh prej 7 përqind në Pensilvani, nga pesë pikë përqindje një javë më parë.

Duke iu drejtuar të mbledhurve në Qarkun Broëard, në Florida të Jugut, Biden tha se Trump refuzoi pa kujdes kërcënimin e virusit koronar.

“Për Donald Trump, ju jeni pothuajse askush. Kështu i sheh ai të moshuarit. Kështu ju sheh ju,” tha Biden.