Ministrat e Jashtëm të vendeve të G7 bënë thirrje për lirimin e të gjithë të burgosurve në konfliktin Izrael-Palestinë dhe evakuimin e të gjithë shtetasve të huaj nga rajoni.

Departamenti Amerikan i Shtetit publikoi deklaratën e përbashkët të ministrave të Jashtëm të vendeve të G7.

Në deklaratë bëhet thirrje për lirimin e të gjithë të burgosurve në konfliktin izraelito-palestinez dhe evakuimin e të gjithë shtetasve të huaj nga rajoni.

Në deklaratë thuhej se “pauza humanitare” ishte një hap i rëndësishëm për lirimin e të gjithë pengjeve, ndërsa shprehen falënderime për Katarin dhe Egjiptin për përpjekjet e tyre për të siguruar “pauzën humanitare”.

Në deklaratë është ripërsëritur mbështetja për zgjatjen e “pauzës humanitare” me qëllim të rritjes së ndihmave të dërguara në rajon dhe është theksuar se duhet të bëhen përpjekjet e nevojshme për ofrimin e ndihmës humanitare, duke përfshirë ushqimin, ujin, karburantin dhe furnizimet mjekësore për civilët.

Burimi: AA

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re