Katari ka rifituar titullin e eksportuesit më të madh në botë të gazit natyror të lëngshëm nga Shtetet e Bashkuara, pasi kërkesa për lëndë djegëse për ngrohje ka rënë me përfundimin e sezonit të dimrit në hemisferën veriore, sipas agjencisë amerikane të lajmeve Bloomberg të hënën.

Sipas të dhënave të monitorimit të anijeve të mbledhura nga agjencia amerikane, eksportet e Katarit të gazit natyror të lëngshëm (LPG) tejkaluan shtatë milionë e gjysmë tonë metrikë në prill, një rezultat më i mirë se Shtetet e Bashkuara.

Puna e mirëmbajtjes nga Katargas reduktoi eksportet e saj një muaj më parë.

Gjatë muajve të dimrit, temperaturat e ulëta, si dhe dëshira e Evropës për të reduktuar varësinë e saj nga energjia ruse, kanë rritur kërkesën për çmimet e gazit natyror dhe karburantit.

Pas përfundimit të sezonit të dimrit, disa terminale amerikane të eksportit përdorën periudhën e kërkesës më të ulët dhe çmimeve më të ulëta për të kryer punë mirëmbajtjeje, gjë që çoi në uljen e prodhimit amerikan.