Kishte pothuajse gjysmë milioni viktima në Siri gjatë dekadës së luftës, njoftoi sot Observatori Sirian për të Drejtat e Njeriut (SOHR).

Organizata joqeveritare siriane njoftoi të dhënat e reja pasi konfirmoi vdekjen e 100,000 njerëzve.

“Shumica dërrmuese e vdekjeve të sapokonfirmuara kanë të bëjnë me periudhën nga fundi i 2012 deri në fund të 2015,” tha Drejtori i Observatorit Rami Abdul Rahman, raportoi AFP.

Më shumë se 12 milion njerëz janë zhvendosur

Sipas Observatorit, një total prej 494,438 njerëz kanë vdekur në konfliktin sirian që nga viti 2011.

Lufta në Siri hyri në vitin e saj të 11-të në mars, dhe më shumë se 12 milion njerëz u zhvendosën ose dëbuan, sipas Kombeve të Bashkuara, dhe lufta shkaktoi shkatërrim të madh dhe shkatërroi ekonominë e vendit.