Për shkak të rritjes së çmimeve të gazit natyror dhe energjisë elektrike në Gjermani, konsumatorët po përdorin gjithnjë e më shumë dru për të ngrohur shtëpitë e tyre.

Gjerman Heike, i cili jeton me familjen në Berlin, tha se këtë dimër do të përdorë dru për të ngrohur shtëpinë e tij. Ai theksoi se nuk është më ekonomike përdorimi i gazit sepse çmimet janë pothuajse dyfishuar në të gjithë vendin.

Heike deklaroi se është rritur numri i njerëzve që përdorin dru për ngrohje.

“Unë do të thosha se sistemet alternative të ngrohjes po bëhen më të njohura për momentin, që do të thotë t’i kthehemi drurit, që është një burim në rritje. Kështu që unë mendoj se kjo mund të jetë një alternativë,” tha Heike.

Siç tha ai, meqenëse furnizimet me dru po pakësohen, disa njerëz shkojnë në pyjet afër shtëpive të tyre për të marrë dru.

“Unë kam parë tashmë njerëz që shkojnë në pyll dhe presin dru për të ngrohur shtëpitë e tyre. Mendoj se do të jetë e ardhmja jonë, ose të paktën e ardhmja e afërt, sepse sa do të zgjasë kjo krizë dhe kur do të jetë në dispozicion sistemi i ngrohjes? Ne nuk e dimë nëse kjo do të ndryshojë”, theksoi Heike.

Ai beson se kjo do të jetë një periudhë e vështirë dhe një provë e madhe për të gjithë.

Në Gjermani në vitet e mëparshme, rreth gjysma e shtëpive ngroheshin me gaz natyror dhe 25 për qind me lëndë djegëse për ngrohje, ndërsa më pak se gjashtë për qind përdorën dru si dru zjarri.

Duke qenë se kërkesa për dru në Gjermani është rritur së tepërmi, disa furnitorë kanë pezulluar përkohësisht shitjet për shkak të vështirësive në furnizimin e tregut.