Qindra njerëz kanë protestuar ditën e sotme datë 18 nëntor kundër masave kufizuese për pandeminë. Qytetarët kanë vërshuar në rrethin qeveritar të Berlinit para seancës së Bundestag mbi ndryshimet e mëtejshme në Aktin e Mbrojtjes nga Infeksioni. Sipas mediave gjermane, ata u mblodhën në mëngjes rreth ndërtesës së mbyllur të Reichstag dhe Sheshit të Republikës përpara tij.

Sa demonstrues priten është e paqartë. Sipas policisë, mund të jenë disa mijëra deri në më shumë se dhjetë mijë. Ekzistojnë rregullore të tilla si mbajtja e maskës dhe mbajtja e distancës. 2000 oficerë policie janë në detyrë, duke përfshirë mbështetjen nga nëntë shtete të tjera federale dhe nga policia federale.

Ministria e Brendshme Federale ndaloi disa protesta të kërkuara në frontin e ndërtesës së Reichstag. Sidoqoftë, në internet kishte thirrje të shumta për të mos i kërkuar protestat, por për të shkuar direkt dhe për të protestuar në Berlin .

Sindikata e policisë (GdP) pret një mision të vështirë për oficerët. Demonstratat e kaluara në qytete të tjera kanë treguar se sa shpejt mund të përshkallëzohet diçka e tillë dhe sa shpejt policia mund të jetë e pafuqishme, tha zëdhënësi i GdP Benjamin Jendro në mëngjes në radion e informacionit RBB.

loading...