Home BOTA Gjermania është përçarë në Ditën e Unifikimit

Gjermania është përçarë në Ditën e Unifikimit

0

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Më shumë se 64 për qind e gjermanëve shprehën mendimin se vendi dhe 27 vjet pas bashkimit zyrtar ishin të ndara, shkruan Al Jazeera, .
Njëzet e shtatë vjet pas bashkimit të pothuajse dy të tretave të gjermanëve, vlerësohet se ky proces nuk është përfunduar dhe tre të katërtat e qytetarëve në lindje të vendit pohojnë se ende ka një kufi të brendshëm, sipas testeve të kryera më 3 tetor, Ditën e bashkimit gjerman
Në një sondazh të kryer nga INSA Institute for Diary Bild, 64.5 përqind e gjermanëve shprehën mendimin se vendi ishte ndarë 27 vjet pas bashkimit zyrtar. Në lindje të vendit, 74 për qind e qytetarëve besojnë në ekzistencën e një “kufiri të brendshëm të padukshëm”.
Dallimet u bënë veçanërisht të dukshme në zgjedhjet e Bundestagut në fund të shtatorit kur alternativa e drejtë populiste për Gjermaninë (AfD) në lindje të vendit, me mbi 20 përqind të votave të fituara, u bë forca e dytë më e madhe politike. Në shtetin federal të Saskisë, AfD është larg nga partia më e fortë me 27% të votave të hedhura. Në perëndim të vendit AfD, rreth 10 për qind e votuesve zgjodhën./

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë