Pavarësisht se konflikti më i keq në Evropë në 70 vitet e fundit ka vazhduar për plot pesë muaj, ministrja e Jashtme gjermane Annalena Baerbock ka hedhur poshtë mundësinë e rikthimit të rekrutimit.

Baerbock arsyetoi se shërbimi ushtarak nuk ka kuptim në çështjet e sigurisë, “sidomos jo kur jemi në një situatë ku një numër i caktuar njerëzish – më të rinj, por edhe më të vjetër – thonë: duam të regjistrohemi”.

Ajo vuri në dukje se, siç janë gjërat, aktualisht nuk ka mjaft programe trajnimi dhe fonde për të gjithë ata që duan të shërbejnë në forcat e armatosura gjermane.

Baerbock i bëri komentet në Mynih, në fund të një “turi dëgjimor” ku mori përsipër të dëgjojë nga qytetarët gjermanë për çështjet e sigurisë që ata shqetësojnë.

Turi përkon me përgatitjen e strategjisë së parë gjithëpërfshirëse të sigurisë kombëtare nga Ministria e Jashtme për qeverinë gjermane.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re