Gjermania shënon 27-vjetorin e ribashkimit

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Gjermania sot shënon 27-vjetorin i thyerjes së murit të Berlinit dhe ribashkimin e territorit gjerman.
Gjermania që nga viti 1945, kur u detyrua të paranojë dorëzimin përball fuqive perëndimore, u nda në dy pjesë, në Gjermaninë Perëndimore që kontrollohej nga ShBA-të dhe aleatët e saj dhe në Gjermaninë Lindore që kontrollohej nga Bashkimi Sovjetik.
Derisa Gjermania Perëndimore kishte njohur një zhvillim të hovshëm të ekonomisë, ajo Lindore kishte mbetur mbrapa nën diktatin e pushtimit sovjetik.
Por pas dhjetëra viteve ndarje, më 3 tetor 1990, qytetarët gjermanë thyen murin e Berlinit, i cili ishte ndërtuar që të ndalojë gjermano-lindorët që të kalojnë në perëndim.
Sot Gjermania është njëra nga fuqitë më të mëdha në Evropë dhe në botë.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë