Skip to content

Gjimnaz për fëmijët që nuk dëgjojnë, nxënësit do të marrin një profesion

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Për herë të parë, ne shtator, të gjithë nxënësit e institutit të fëmijëve që nuk dëgjojnë do të kenë një shkollë të mesme në fushën e teknologjisë së informacionit dhe komunikimit.

Ndryshe nga më parë kur përfundonin vetëm shkollën 9-vjeçare, këtë herë ata do të kenë mundësinë që të fitojnë një profesion për t’u integruar në shoqëri dhe në tregun e punës.

Ministrja e arsimit sqaroi se ky është një vendim që i krijon mundësinë kësaj kategorie të japë kontributin e saj.

Hapja e shkollës së mesme për nxënësit e institutit të fëmijëve që nuk dëgjojnë ka qenë një kërkesë e hershme, si nga mësuesit, ashtu edhe nga prindërit.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë